כיצד לבחור סוכנות דוגמנות

הדרך הנכונה לבחור סוכנות!

סוכנויות דוגמניות צצות בזו אחר זו כמו פטריות אחרי הגשם. השוק רווי ומציע סוכנויות מוכרות, לצד סוכנויות שרק נפתחו ושלא מוכרות כלל. אז איך בוחרים?
במאמר זה אנסה לעשות קצת סדר, אתן טיפים ואסביר כיצד הדברים פועלים מאוחרי הקלעים. אם אתם מתכננים פנייה לסוכנות בקרוב- קראו עד הסוף כדי להימנע מטעויות קריטיות שתשלמו עליהן בהמשך כמו הוצאות כספיות גדולות ומיותרות, או חתימה על חוזה ארוך טווח אצל סוכנות שלא תניב לכם עבודה כלל..

סוכנות גדולה ומוכרת או סוכנות קטנה?

השם והגודל לא אומרים כלום. הליכה אוטומטית לסוכנות גדולה ומוכרת, היא לא בהכרח הצעד הנכון. ישנן סוכנויות גדולות שלאחר מספר מצומצם של דוגמנים מצליחים או הפקות גדולות מרשים לעצמם לנצל את הנושא, לקבל כל אחד (או כמעט כל אחד), לבקש תשלום והחתמה על חוזה ארוך טווח תוך שהם נשענים על מספר מצומצם של הצלחות העבר – למרות שידוע להם בוודאות כי לאחר "הצטרפותכם" לסוכנות, דרככם המשותפת מסתיימת.
מטרתם היא אחת ויחידה! לעשות כסף מהבוקים עצמם. יחד עם זאת, זה לא אומר שסוכנויות לא מוכרות או חדשות לא יפעלו באותה הדרך. בשל כך גודל הסוכנות לא צריך להוות שיקול בבחירתכם.

סתיו ריין בטיימס סקוור ניו-יורק מי הבאה בתור?

בוק בסוכנות, או באופן פרטי?

הם חושבים שיש לכם פוטנציאל? מעולה. אם כך, שיאפשרו לכם לבחור היכן לעשות את הבוק. לרוב הסוכנויות גדולות יש צלם, מאפרת וסטייליסטית שמועסקים ועובדים בתשלום קבוע שעתי, ולכן מטרתם היא להספיק לצלם כמה שיותר דוגמנים. במקרה כזה לא תקבלו את ההדרכה הנדרשת לעמידה מול מצלמה, את ההדרכה לגבי פוזיציות, את הזמן "להפשיר" ולהתרגל וכו'. זה לגמרי לגיטימי לבקש מכם "דמי רצינות" במידה ואתם לא עושים את הבוק בסוכנות, אך שימו לב! מדובר על מאות בודדות של שקלים (בין 300-600) ולא בסכומים אסטרונומיים. הסוכנות הרי מקבלת את חלקה מכל עבודה שאתם מקבלים, כך שאם מצאו בכם את הפוטנציאל, הם יסתמכו על הרווחים מהעבודות העתידיות שלכם, ולא מהפקת הבוק עצמו.

עשיית בוק באופן עצמאי לרוב זולה יותר, תוכלו לבחור צלם שיש לכם איתו כימיה טובה, תוכלו לוודא שישנה הדרכה וחשוב לא פחות תוכלו לקבל המלצות ולראות תיק עבודות.

אפשרות נוספת היא לבצע עבודות בשיתוף פעולה ובכך לאגור לאט, לאט תיק עבודות וגם לרכוש ניסיון "על הדרך". גם כאן, חשוב לבחור שיתופי פעולה טובים עם אנשים שקיבלתם עליהם המלצות. ".

ובכל זאת, הייתה לכם כימיה טובה עם הצלם בסוכנות? הציעו לכם בוק במחיר שלאחר בדיקת מחירי השוק נראה לכם סביר? לא חייבים לשלול, אבל חייבים לוודא את הדברים הבאים: כמה זמן יוקדש לטובת הצילומים, האם ישנה הדרכה על הסט, כמה תמונות אתם מקבלים, כמה מהן ערוכות ומהן זכויות היוצרים על התמונות (וודאו כי תהיה לכם האפשרות להשתמש בתמונות ככל שרק תחפצו). את כל הנ"ל חשוב לסכם מראש ובכתב!

חוזה עבודה ארוך או קצר טווח?

אתם לא רוצים למצוא את עצמכם כבולים לחוזה ארוך, מבלי לקבל עבודות מחד, ומבלי יכולת לעבוד עם סוכנויות אחרות מאידך, נכון? זאת הסיבה שלא חותמים על ארוך טווח כאשר הסוכנות אינה מציגה את אופן הפעולות שלה לקידומכם באותה תקופה. חשוב לתאם ציפיות ולוודא שיש לכם אפשרות לדעת בביטחון שמקדמים אתכם. במקרה וכן החלטתם לחתום על חוזה ארוך טווח, רצוי מאוד להוסיף סעיף אשר מציין ש"במידה ולא תקבלו עבודה _ חודשים החוזה בטל ומבוטל" או לחילופין, שהחוזה יהיה מוגבל לתקופה סבירה מראש. אם החלטתם, לדוגמה, שפרק זמן של שנה זה זמן סביר עבורכם להמתין לקבל עבודה, ציינו בחוזה שבמידה ותוך שנה לא תקבלו עבודה תוקף החוזה מבוטל והנכם יכולים לעבוד בכל מקום אשר תחפצו

סוכנות עם הרבה או מעט עובדים?

בדיוק כפי שאיכות המצלמה והמחיר שלה לא מחייבים בהכרח שהתמונות יהיו איכותיות, כך אל תסיקו שסוכנות מלאה באנשי צוות, תביא לכם את הפריצה המיוחלת. במילים אחרות – אל תסתכלו על חדר העבודה אלא על העבודה עצמה. בקשו לראות עבודות, בקשו המלצות (כאלו שיאפשרו לכם לדבר עם הממליצים) וזכרו את המשפט "זו לא הכמות זו האיכות". לא חסרים צלמים נטולי סטודיו, אך בעלי תיק עבודות מרשים ואיכותי. אל תשלמו עבור השכירות והעובדים של הסוכנויות, שלמו עבור התוצאות

לחתום במעמד הפגישה, או להמתין?

אחת העצות החשובות ביותר – אם אתם מרגישים שמלחיצים אתכם יש לכך סיבה! עם חוזה או בלי חוזה, עם תשלום או ללא תשלום – קחו את הזמן! לכו הביתה והקדישו לעצמכם מספר ימים לפחות "לעשות שיעורי בית". לחשוב ולבדוק – מי אותה סוכנות? אילו עבודות הם עשו? מי הצלם? איך הרגשתם במהלך השהות שלכם בסטודיו? דברו עם ממליצים, העזרו בכלים חשובים כמו גוגל, פייסבוק. הם רוצים אתכם? הם יחכו לכם

מיוצגים שלנו בעשרות מגזינים מסביב לעולם

אולי תייצגו את עצמכם ודי?

למה לא בעצם? תוכלו להגיש מועמדות להבחן לכל אודישן שנראה לכם מתאים. לא הכול עובר דרך סוכנויות בלבד. ישנם אתרים רבים שבהם תוכלו לפרסם את עצמכם ובמקביל תוכלו להצטרף לסוכנויות שלא מחייבים אתכם לעבוד רק מולם. החסרונות בייצוג עצמי הן: אחד, תצטרכו להיות עצמאיים (עוסק פטור או מורשה), כדי שתוכלו להוציא קבלות, לשלם מיסים ולעמוד בהתחייבויות שלכם אל מול הרשויות כמתבקש ממעמד "עצמאי" בישראל. שנית, אתם מוותרים על ליווי והדרכה שיכולה לעיתים לגרום לכם להגיע הכי מוכנים שיש לאודישן ובכך לצלוח אותו..

להגיע עם ליווי או לבד?

כאשר אנחנו חפצים בדבר מה, נטייתנו הטבעית היא להתעלם מ"נורות אזהרה", או מדברים שפחות מוצאים חן בעינינו. על כן המלצתי – דאגו להגיע לסוכנות עם מלווה אחד לפחות, כזה שלא יחשוש להגיד לכם את האמת ויעזור לכם להגיע לאחר מכן להחלטה

MISS
סתיו ריין משתתפת בתחרות מיס אירופה 2023

רמאים, או אנשים תמימים?

אם פנו אליכם וציינו בפניכם שיש לכם פוטנציאל – אל תמהרו לשלול. נוכלים יש בכל מקצוע והדרך לגלות אותם, היא לא אם הם פנו אליכם, או אתם אליהם. יתכן שיפנו אליכם גם אם אין לכם את הנתונים "הקלאסיים" להיות דוגמנים. היום לא מחפשים רק דוגמנים גבוהים או רזים. עולם הדוגמנות מתפתח ובעידן של היום יש צורך בדוגמנים בכל גיל ובנתונים שונים. יחד עם זאת בדקו את כל הדברים שמצוינים לעיל

בחרתם סוכנות? עכשיו סבלנות!

אם פעלתם לפי כל מה שמצוין לעיל והרגשתם בנוח להצטרף לסוכנות – מזל טוב! עכשיו סבלנות. האינטרס שלכם ושל הסוכנות משותף! אם אתם לא תעבדו, הסוכנות לא תקבל את חלקה ולכן – התאזרו בסבלנות ותסמכו על כך שפועלים כדי להשיג עבורכם עבודה. זכרו שלא הופכים לדוגמני צמרת ביום אחד.

ואם כבר קבעו לכם יום צילום (יוהוווו)- מה חשוב לדעת ומה חשוב לעשות לפני, במהלך ואחרי היום? על כך במאמר הבא..

אני מאחל לכם הצלחה רבה וכמובן הנכם מוזמנים לשאול שאלות ואשתדל לענות בהקדם.
בברכה,
עוזי 🙂

הערות:
– מכירים סוכנות דוגמנות מומלצת? ספרו לנו מה הופך סוכנות דוגמנות למומלצת.
– האמור במאמר זה בלשון זכר ו/או בלשון נקבה מטעמי נוחיות גרידא ומתייחס לנשים ולגברים כאחד
– האמור במאמר זה הינו דעתו האישית של הכותב ואינה מכוונת לסוכנות כזו או אחרת ו/או בכוונה להשמיץ ו/או לפגוע

מחפשים ייצוג אמיתי

מוזמנים להגיש מועמדות בקישור הבא – לחצו כאן. או לחילופין לשלוח פרטים לוואצאפ שמספרו 0559-137-237
הפרטים הנדרשים: תמונות גוף, תמונות תקריב פנים (ללא פילטרים), שם מלא, גיל, גובה, משקל

הפיצו את הבשורה לעולם...

Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn

אז מה אתם חושבים?

10 Responses

  1. שלום לך, הבן שלי החל גם עם עולם הדוגמנות הוא בן 9. חברההאחת ביקשה לעשות לו קורס ובוק. רצו 3400 שקלים.
    סירבתי.
    אחר"כ חברה נוספת שהוכיחה בפני כמה וכמה עבודות ותמונות שטח ופרסומות.
    כשהגענו לענין החוזה ביקשו בלעדיות לשנה + 2300 שקלים חצי במזומן וחצי באשראי תשלומים לסטודיו לצילום, למאפרת ומלבישה ולעצמם על םגישת ייעוץ גבו ממני 250 שקלים.
    טרם שילמתי או חתמתי, בינתיים מצלמת את הילד קצת לבדי ופתחתי לו אינסטגרם פעיל ומלאא חומרים.
    האם אתה ממליץ כן ללכת עם החברה שהוכיחה עבודות בשטח אך ביקשה חצי מהתשלום עבור הסטודיו לצילום? או שיש אתר שבו אני שולחת באופן עצמאי את תמונותיו של בני לאודישנים??
    תודה מראש!!!

    1. שלום רב, סליחה על התגובה המאוחרת.
      מה הכוונה הוכיחה בפנייך?
      הציגה עבודות שהיא ביצעה עם דוגמנים אחרים? אם כן, עבורי ולדעתי שווה ערך לקליפת השום. כל הסוכניות עובדות והרבה מתוכם נשענות על מספר עבודות או הצלחות בכדי לגרום לדוגמנים רבים לחתום ולשלם גם אם בסופו של יום הם לא יקבלו עבודה.
      אם החברה סמוכה ובטוחה כי היא תגיש את בנך לעבודות, בקשי לעשות הסכם שבו עלות הבוק שהם מבקשים ירד מהעבודות שהם יספקו. הוכחה צריכה להיות עם בנך ולא עם דוגמנים אחרים.
      ומה הכוונה בקשה חצי? חצי ממה שהם טוענים שעולה אצלהם בדרך כלל? תשלום בוק סטודיו יכול להיות גם אלף ש"ח. כ-350 ש"ח ממוצע לשעת סטודיו. שוב, מהדברים שאת מציגה נראה השכנוע הרגיל. (עד כמה שאפשר להסתמך מהתיאור הקצר).
      השורה התחתונה כפי שכתבתי במאמר – אם באמת חושבים שלדוגמן יש יכולות ופוטנציאל והסוכנות הולכת לבצע עימו עבודות רבות הם יקבלו אותו גם ללא התשלומים המדוברים כי הרווחיות הגדולה תגיע עבורם מאחוזי הקמפיינים.

      בלעדיות לשנה פחות קריטי, בטח בגיל הזה.
      אם זה לא סביר עבורך לחכות זמן שכזה, ניתן לבקש הוספת סעיף כגון "במידה ולא תקבלו עבודות (בתשלום) במשך X חודשים החוזה בטל ומבוטל" ולבחור את התקופה שבה נראה לך לגיטימי לקבל עבודה.

  2. הבן שלי רוצה לדגמן הוא בן 8 לאחר ששלחתי תמונות פנו אליי מספר חברות רובם אינם רוצים תשלום אלא רק תמונות וכל מיני פרטים על הילד
    והם מכניסים לאתר שלהם ואם יש אודישנים הם שולחים לי וכשהילד עובר את האודישן ומקבל תשלום הם אומרים לי מיראש כמה ולוקחים מזה 35 אחוז
    העבירו לי טופס בקשה לתיווךלהעבדת ילד של משרד הכלכלה אמרו בעפ שאין התחייבות רק צריך להודיע להם על הפסקת התקשרות אני לא מכירה חברות
    ולא יודעת מי מבניהם עדיפה אם ארשום לך את שמותם תוכל לכוון אותי ??

    1. שלום חלי,
      ראשית, אני מתנצל אך אני לא ממליץ (או לא ממליץ) על אחרים. אני יכול להיות לעזר באופן כללי על הסכמים ודרישות של אחרים בנושא אך לא לדבר על חברה או אדם באופן ספציפי.

      יחד עם זאת, בנוגע לאותן חברות ששלחת אליהן. למה לבחור חלק מהן במידה ואין התחייבות? למה לא לאפשר לכולם להגיש את הבן שלך לאודישנים? אני חושב שכל אחד שמעוניין לנסות להגיש את בנך לאודישן על-מנת להרוויח עמלה, צריך להיות מוזמן לעשות זאת.

  3. הוי עוז. תודה רבה על הטיפים. יש לי ילדה בת 13.5, מאוד יפה ומאוד פוטוגנית.
    עשינו בוק אצל רפאל מזרחי וסדנא לאודישנים דרך מילק סקול.
    אני מרגישה שרק מחפשים מאיפה לקחת כסף. הייתי בכמה סוכנויות, זה רוצה 6000 וההוא 3000 ומישהי אמרה שמאוד מתלהבים ממנה אבל כששמעו שעשתה כבר בוק וסדנא פתאום נעלמו.
    למי בכל זאת כדאי לפנות?
    המון תודה
    מיטל

    1. אני מבין אותך, מכיר את ההרגשה ויודע היטב במה מדובר.
      יחד עם זאת, טוב להיות בצד הזה שהנכם מחושבים ולא ממהרים להוציא כסף ו\או לחתום על חוזים מאשר להיות בצד שהוציא אלפי שקלים (במקרה הטוב) וביזבוז של תקופה ארוכה ולעיתים בגילאים קריטיים שיכולים לפגוע בתהליך. ולשאלתך, אין לי את היכולת להפנות או להמליץ על מקום מסוים בלב שלם. אני מציע קודם כל לא להתייאש ופשוט לשאול מראש מהם תנאי הקבלה לייצוג כאשר יש ברשותכם כבר מראש בוק + סנדא לאודישנים או לחילופין להדגיש שאינכם מתכוונים לשלם עבור ייצוג.
      לשלוח בצורה מסודרת לכל מקום שיש באפשרותכם עם התנאים שלכם. אם מישהו יחשוב שיש באפשרותו לקבל עבודות עבורה, הוא יקבלה ללא תשלום מקדים.

      בנוסף, כפי שגם זאת נרשם במאמר – ניתן לבצע עבודות באופן עצמאית. לדוגמא, לפתוח פרופיל באתר "castingonline" לאפשר קבלת פניות + שליחת פניות להפקות שלדעתך מתאימות עבורה. מעבר לכך, שיתופי פעולה לרכישת נסיון וחשיפה יכולה גם כן לבוא בחשבון.

      מקווה שהתגובה עשתה לך קצת סדר.
      המון בהצלחה 🙂

  4. תודה לך…עזר לי מאוד יש לי בת קטנה (6+) שמאוד רוצה להיות בטילוזיה ולדגמן. אני רוצה קודם כל להכיר את העולם הזה לפני שהיא נכנסת לזה ולנסות כמה שניתן לחסוך ממנה עוגמת נפש.הלוואי והייתי פוגשת איש מקצוע בתחום שיראה את התמונתה
    ויגיד לי אם זה שווה לה את כל זה.

    1. שמח שזה היה לעזר.
      ילדה בת 6 לא יודעת מה היא רוצה. אין לה את היכולת להבין או להעריך את הנושא… יחד עם זאת אני לא נגד. לא חסר ילדים ש"עובדים" בתעשיה – עובדים נמצא במרכאות כיוון שעבורם זה לא עבודה אלא חוויה נטו. השאלה הנשאלת אם הילד באמת נהנה בתהליך או שזה יותר דחף של ההורים מתוך רצון להגשים חלום שלהם או כלכלית. צריך לזכור שמדובר בילד וזה לא צריך לבוא על חשבון הילדות שלו. בכל מקרה זו דעתי.
      אפשר לשלוח את התמונה להמון מקומות (גם אלינו), רק צריך לזכור את כל הכתוב לעיל ולעשות בחירה חכמה במיוחד כאשר מדובר בילד\ה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *